26. Jesenski međunarodni bjelovarski sajam

31. kolovoza 2018.

U petak, 7. rujna, u sklopu otvorenja 26. Jesenskog međunarodnog bjelovarskog sajma u Gudovcu pokraj Bjelovara otvara se i 26. Državna stočarska izložba. Sajam traje do 9.rujna, a na njemu će izlagati i članovi naših udruga članica.

“U prikazu su najbolja grla hrvatskog uzgoja goveda, svinja, ovaca, koza i konja, izvornih pasmina peradi i pčela s 510 grla, koja će prikazati 189 uzgajivača, od kojih mnogi i sa više grla ili kolekcija.

U suradnji s udrugama uzgajivača i njihovim središnjim savezima i ove godine djelatnici HPA su odabrali za izložbu najbolja grla stoke. Osim visokoproizvodnih konvencionalnih pasmina, na sajmu se izlažu i grla hrvatskih izvornih i zaštićenih pasmina koja su rezultat uzgojnih i okolišnih uvjeta pojedinog područja.” Izvor: web stranica HPA