Ambrozija

12. srpnja 2017.

Podsjećamo sve korisnike poljoprivrednih potpora da su dužni ukloniti ambroziju sa svojih obrađenih i neobrađenih parcela temeljem Dobrih poljoprivrednih i okolišnih uvjeta (točnije GAEC-om 6).

“Uklanjanje je moguće izvršiti mehanički (plijevljenje, čupanje, košnja, okopavanje) ili kemijski (uporabom herbicida na osnovi glifosata – u skladu s uputom priloženom uz sredstvo).

Važno je uklanjanje obaviti prije cvatnje ambrozije kako bi se spriječilo izlučivanje peluda (alergije kod ljudi), a potom i stvaranje sjemena (daljnje širenje).

Nadzor nad provedbom ove mjere provode poljoprivredna, fitosanitarna i šumarska inspekcija.” (preuzeto s web stranice Savjetodavne službe)

Ista obveza odnosi se na sve ostale posjednike parcela na kojima se ambrozija javlja, a temeljem Naredbe o poduzimanju mjera obveznog uklanjanja ambrozije – Ambrosia atrmisiifolia L (NN 72/07).

 

giweather wordpress widget

KONTAKT

Za sve upite stojimo Vam na raspologanju

KORISNI LINKOVI

ŽUPANIJSKI SAVEZ POLJOPRIVREDNIH UDRUGA

Ova internet stranica koristi kolačiće. Vaš pristanak potreban nam je za korištenje kolačića, kako bismo našu stranicu održavali i unaprijeđivali posebno za vas.

Postavke privatnosti

Ovdje možete uključiti i isključiti cookie

Decline all Services
Accept all Services