Ambrozija

12. srpnja 2017.

Podsjećamo sve korisnike poljoprivrednih potpora da su dužni ukloniti ambroziju sa svojih obrađenih i neobrađenih parcela temeljem Dobrih poljoprivrednih i okolišnih uvjeta (točnije GAEC-om 6).

“Uklanjanje je moguće izvršiti mehanički (plijevljenje, čupanje, košnja, okopavanje) ili kemijski (uporabom herbicida na osnovi glifosata – u skladu s uputom priloženom uz sredstvo).

Važno je uklanjanje obaviti prije cvatnje ambrozije kako bi se spriječilo izlučivanje peluda (alergije kod ljudi), a potom i stvaranje sjemena (daljnje širenje).

Nadzor nad provedbom ove mjere provode poljoprivredna, fitosanitarna i šumarska inspekcija.” (preuzeto s web stranice Savjetodavne službe)

Ista obveza odnosi se na sve ostale posjednike parcela na kojima se ambrozija javlja, a temeljem Naredbe o poduzimanju mjera obveznog uklanjanja ambrozije – Ambrosia atrmisiifolia L (NN 72/07).

 

giweather wordpress widget

KORISNI LINKOVI

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku ili klikom na postvke kolačića. Klikom na gumb 'Prihvaćam' pristajete na korištenje kolačića.

Postavke kolačića

Decline all Services
Accept all Services