“Barok u hortikulturi Varaždina” – predavanje Udruge vrtlara Varaždinske županije

7. listopada 2020.

U srijedu, 07.10.2020., će se u palači Herzer (GMV Franjevački trg 10) predstaviti projekt Udruge vrtlara Varaždinske županije pod nazivom “Barok u hortikulturi Varaždina”, s predavanjem na temu “Barokni vrtovi i parkovi s osvrtom na Varaždin”. Projekt će predstaviti predsjednica Udruge vrtlara Varaždinske županije Blanka Pazman, mag. ing. hortikulture, dok je predavanje pripremila povjesničarka umjetnosti Ivana Drožđek. U sklopu predavanja ujedno će biti predstavljeni autori najuspješnijeg vizuala barokne cvjetne gredice posađene u parku Vatroslava Jagića.

Program počinje u 19 sati i organizira se uz provedbu epidemioloških mjera. Na predavanju može biti 50 posjetitelja, a za prisustvovanje je obvezna ulaznica. Besplatna ulaznica može se podići na recepciji u palači Herzer u radno vrijeme GMV-a za posjetitelje: utorak – petak od 9 do 17 sati. Novinari i ostale službene osobe iz novinarskih redakcija za predavanje ne moraju imati ulaznicu. Svima koji ne mogu pratiti predavanje u GMV-u to je omogućeno putem streaminga uživo na YouTube kanalu: https://www.youtube.com/channel/UCd2VUOoG0x1t3q1zrFLi_rQ/videos.