Krediti za poljoprivrednike

24. travnja 2018.

18.travnja u Zagrebu su potpisani sporazumi o financiranju provedbe financijskih instrumenata koje su u prisutnosti predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, potpredsjednice Vlade Republike Hrvatske i ministrice gospodarstva, poduzetništva i obrta Martine Dalić i ministra financija Zdravka Marića potpisali ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, ravnateljica Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matilda Copić, predsjednica Uprave Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR) Tamara Perko i predsjednik Uprave Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) Vjeran Vrbanec.

Potpisanim sporazumima se namjerava pokrenuti:

• Mikro i Mali zajmovi za ruralni razvoj (kamate 0,5% i 1,0%; Mali zajmovi za sektor mljekarstva 0.1%) – od svibnja 2018.
  • Pojedinačna jamstva za ruralni razvoj (makslimalni iznos jamstva 1,3 mil. eura) – od lipnja 2018.
  • Investicijski krediti za ruralni razvoj – krajem 2018.

Više o svemu pročitajte OVDJE.