“Kuhanje sapuna na starinski način”

6. veljače 2018.

Članica Županijskog saveza poljoprivrednih udruga varaždinske županije udruga “ŽIVOT” Društvo za biološko-dinamičko gospodarenje Ludbreg iz Čukovca organizira 10.veljače 2018. g. s početkom u 10.00 sati u Društvenom domu Čukovec cjelodnevnu radionicu na kojoj ćete moći naučiti kako izraditi sapun na starinski način, kako izraditi starinski prašak za pranje tekstila-lukšiju, vidjeti ćete kako su naše bake rifljale veš i prale ga na potocima. Sve to će biti popraćeno opisima kazivačice – jedne od rijetkih koja se sjeća toga vremena.

Pod nazivom programa “Naša baština-naš život” koji djelomično financira Varaždinska županija udruga nam snažno poručuje “Sačuvajmo našu baštinu od zaborava!”.

Svoj dolazak, molimo, potvrditi do 8. veljače na telefon 098/182-0687  jer će u sklopu radionice biti priređena zakuska i podjela izrađenog sapuna. Tom prigodom će se prikupljati donacije od 50,00 kuna za daljnji rad Udruge i financiranje aktivnosti u 2018. godini.