Na e-Savjetovanju objavljeni nacrti natječaja za potpore razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava i za potporu mladim poljoprivrednicima

23. kolovoza 2021.

Na portalu e-Savjetovanja objavljena su dva nacrta natječaja:

Nacrt natječaja za tip operacije 6.3.1. “Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava”
Iznos potpore: 15.000 EUR
Mogu se prijaviti: SOPG, OPG, obrt, trgovačko društvo, zadruga koji ima ekonomsku vrijednost od 2.000 – 7.999 EUR
– prijavitelji MORAJU provesti najmanje jednu aktivnost ulaganja u obnovljive izvore energije (sunce, biomasa), a proizvedena energija se mora koristiti u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji
– prijavitelj mora definirati početno stanje OPG-a (ekonomska vrijednost) i projektom povećati ekonomsku vrijednosti za:
> min. 4.000 EUR u sektoru stočarstva i peradarstva
> min. 2.000 EUR u sektoru voća/povrća i ostalim sektorima

Nacrt natječaja za tip operacije 6.1.1. “Potpora mladim poljoprivrednicima”
Mogu se prijaviti: mladi poljoprivrednici stariji od 18 i mlađi od 40 godina (dan prije navršavanja 41 godine starosti) koji nisu dulje od 24 mjeseca (na dan prijave na natječaj) nositelji OPG-a; mladi poljoprivrednik MOŽE ali i NE MORA u trenutku prijave na natječaj biti nositelj OPG-a; OPG mora imati ekonomsku vrijednost od 8.000 – 49.999 EUR
Iznos potpore:
– 20.000 EUR za poljoprivrednike koji se ne planiraju zaposliti na OPG-u
– 50.000 EUR za poljoprivrednike koji će se zaposliti na OPG-u

Pozivamo vas da se aktivno uključite u savjetovanje s javnošću najkasnije do 31. kolovoza 2021. godine.