Natječaj za mjeru Restrukturiranje i konverzija vinograda

18. svibnja 2018.

“Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u Narodnim novinama broj 45/18 objavila je novi natječaj za mjeru Restrukturiranje i konverzija vinograda, iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina 2014. – 2018.

Na natječaj za mjeru Restrukturiranje mogu se prijaviti proizvođači (fizičke ili pravne osobe) koji su upisani u Vinogradarski registar. Fizičke osobe moraju biti obveznici poreza na dohodak/poreza na dobit. Vinogradarske površine na kojima se planira provedba mjere Restrukturiranje moraju biti prijavljene u Vinogradarskom registru pod ARKOD šiframa vrste uporabe poljoprivrednog zemljišta 410 i/ili 411.

Dozvoljene aktivnosti za ovu mjeru su:

• ulaganja vezana uz zamjenu sorte/sorata i/ili  premještanje vinograda i
  • ulaganja prihvatljiva u okviru poboljšanja vinogradarskih tehnika upravljanja vinogradom.

Razina potpore iznosi:

– do 75%  prihvatljivih troškova koji su dokumentirani računima ili drugim dokumentima jednake dokazne snage

– do 50%  prihvatljivih troškova za doprinose u naravi

Najviši iznos potpore po projektu iznosi 750.000 EUR.

Rok za podnošenje prijava je do 15. lipnja 2018., a natječaj i detaljne upute s popisom obrazaca dostupni su ovdje.”

Izvor: web stranica APPRRR