Neprofitno financijsko izvještavanje

3. kolovoza 2017.

Potaknuti čestim upitima s terena dajemo pojašnjenje navoda  Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o izvještavanju u neprofitnom računovodstvu i Registru neprofitnih organizacija (NN br. 67/12.7.2017.) vezano za tromjesečno financijsko izvještavanje.

Dakle, sve organizacije civilnog društva koje temeljem Zakona o udrugama moraju voditi dvojno knjigovodstvo ili pak su odlučile voditi dvojno knjigovodstvo, a imaju uvjete za vođenje jednostavnog knjigovodstva, od objave spomenutog Pravilnika ne trebaju više predavati u FINU tromjesečne financijske izvještaje (tj. financijske izvještaje za razdoblja 1.1.-31.3. i 1.1.-30.9.) ali moraju predavati šestomjesečni (razdoblje 1.1.-30.6.) i godišnji financijski izvještaj (1.1.-31.12.). Prvi takav izvještaj koji se ne mora predati je onaj za razdoblje 1.1.-30.9.2017. godine.