Novi model Školske sheme

13. srpnja 2018.

“Na savjetovanju s javnošću je novi model Školske sheme koji će se primjenjivati od jeseni. Prema novom modelu, umjesto škola, osnivači školskih ustanova (jedinice lokalne ili regionalne samouprave te druge pravne ili fizičke osobe) će iskazivati interes za sudjelovanje u Shemi čime će se škole administrativno rasteretiti, a proces pojednostaviti, što će omogućiti uključivanje još više školaraca u Shemu. Novim modelom proširuje se i lista prihvatljivih proizvoda pa će uz breskve, nektarine, šljive, jabuke, kruške, mrkvu i rajčicu školarci dobivati i marelice, trešnje, dunje, bobičasto voće, agrume, repu, ciklu crni korijen, celer, rotkvu i sl., a u mliječnih proizvoda uvodi se i mlijeko za piće bez laktoze.” (Izvor: web stranica Ministarstva poljoprivrede)

Više o svemu pročitajte OVDJE.