Objavljen Pravilnik o provedbi podmjere 4.4. Potpora za neproduktivna ulaganja povezana s ostvarenjem ciljeva poljoprivrede, okoliša i klimatskih promjena

10. srpnja 2018.

U Narodnim novinama br. 60 od 6.srpnja objavljen je Pravilnik o provedbi podmjere 4.4. Potpora za neproduktivna ulaganja povezana s ostvarenjem ciljeva poljoprivrede, okoliša i klimatskih promjena iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.

Prihvatljivi projekti su oni kod kojih je lokacija na zemljištu koje se koristi ili se koristilo u poljoprivredne svrhe, a korisnici na tim lokacijama obnavljaju staništa važna za očuvanje bioraznolikosti, a koja se nalaze na poljoprivrednom zemljištu koje nije održavano sukladno dobroj poljoprivrednoj praksi, moraju biti u skladu s mjerama višestruke sukladnosti u trenutku podnošenja konačnog zahtjeva za isplatu, ulažu u građenje terasastih parcela ili suhozida se provodi na području gdje su terasaste parcele ili suhozidi tradicionalno prisutni, u sadnju živica moguće je samo ako se za sadnju koriste najmanje tri zavičajne vrste, ulažu u uklanjanje invazivnih stranih vrsta se provodi na zemljištu na kome su invazivne strane vrste prisutne, u kupnju električnog pastira, autohtonog pastirskog psa, izgradnju novih i/ili obnovu postojećih nastambi za stoku se provodi na području rasprostranjenosti velikih zvijeri, u obnovu staništa važnih za očuvanje bioraznolikosti koja se nalaze na poljoprivrednom zemljištu koje nije održavano sukladno dobroj poljoprivrednoj praksi s obzirom na vrstu korištenja može se provoditi na zaraslom poljoprivrednom zemljištu ili poljoprivrednom zemljištu koje je u procesu zarastanja koje nije evidentirano u ARKOD sustav uz obvezu evidentiranja zemljišta u ARKOD sustav, kao pašnjak, livada, ekstenzivni voćnjak, ekstenzivni maslinik i/ili trajni nasad ljekovitog, aromatičnog ili medonosnog bilja u trenutku podnošenja konačnog zahtjeva za isplatu, u obnovu zapuštenih lokvi za napajanje stoke se provodi na području gdje su zarasle/zapuštene lokve, itd.

giweather wordpress widget

KONTAKT

Za sve upite stojimo Vam na raspologanju

KORISNI LINKOVI

ŽUPANIJSKI SAVEZ POLJOPRIVREDNIH UDRUGA

Ova internet stranica koristi kolačiće. Vaš pristanak potreban nam je za korištenje kolačića, kako bismo našu stranicu održavali i unaprijeđivali posebno za vas.

Postavke privatnosti

Ovdje možete uključiti i isključiti cookie

Decline all Services
Accept all Services