Održana izborna skupština Udruge uzgajivača svinja Varaždinske županije

11. travnja 2022.

U prisustvu 60-ak članova Udruge i drugih uvaženih gostiju , 09. travnja 2022. godine u Malom Bukovcu je održana izborna skupština Udruge uzgajivača svinja Varaždinske županije. Skupština je jednoglasno odlučila kako će predsjednik Udruge naredne 4 godine biti Damir Jagić. Na poziciju zamjenika predsjednika izabran je Slobodan Čekani, dok je nova tajnica udruge Nikolina Vadjunec. Izabrani su i članovi Upravnog odbora: Damir Jagić, Slobodan Čenaki, Kruno Bahat, Ivan Brgljez, Dalibor Vrček, Ivan Š incek, Josip Prekupec i Breški Ivan te članovi Nadzornog odbora: Nikolina Vadjunec, Benić Stjepan i Bohnjec Mladen.

Na izbornoj sjednici ujedno su prisustvovali župan Varaždinske županije, g. Anđelko Stričak, zamjenica župana Varaždinske županije, gđa Silvija Zagorec, Pročelnik upravnog odjela za poljoprivredu i zaštitu okoliša Varaždinske županije, g. Dragutin Vincek, predsjednik Središnjeg saveza udruga uzgajivača svinja Hrvatske, g. Dalibor Vrček te predsjednik svinjogojske udruge Križevci, g. Stjepan Kušec, koji su se okupljenima obratili s riječima podrške u daljnjem radu.

Novoizabrani predsjednik je istaknuo kako su protekle dvije godine bile izuzetno teške zbog pada prodajnih cijena svinja, zbog rasta cijena repromaterijala te zbog opće nestabilnosti na tržištu. Naveo je kako će Udruga u sljedećim godinama poslovanja unaprijediti komunikaciju s Ministarstvom poljoprivrede, a u cilju ukazivanja na probleme svinjogojaca te aktivnog sudjelovanja u kreiranju poljoprivrednih politika i potpora kojima se unaprjeđuje svinjogojski uzgoj. Ujedno je pozvao svinjogojce da u većoj mjeri koriste potpore za dobrobit životinja te da apliciraju na trenutno aktivne natječaje Ministarstva poljoprivrede koji će im pomoći da lakše odrade proljetnu sjetvu.

giweather wordpress widget

KORISNI LINKOVI

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku ili klikom na postvke kolačića. Klikom na gumb 'Prihvaćam' pristajete na korištenje kolačića.

Postavke kolačića

Decline all Services
Accept all Services