Održane informativne radionice o natječajima za mlade i male poljoprivrednike – MJERA 6

25. studenoga 2021.

Županijski savez poljoprivrednih udruga ovog je tjedna održao radionice vezane uz aktualne natječaje iz Programa ruralnog razvoja – Operacija 6.3.1. – Potpora za mala poljoprivredna gospodarstva i Operacija 6.1.1. – Potpora mladim poljoprivrednicima.

Prva radionica održana je 23. studenog u jutarnjem terminu dok je sljedeća održana 24. studenog u popodnevnim satima. Na radionicu se ukupno odazvalo 10-ak poljoprivrednih proizvođača s područja Varaždinske županije koji su imali priliku dobiti osnovne informacije o spomenutim natječajima te su također mogli postaviti pitanja vezana uz prihvatljivost prijavitelja i ulaganja, izračun bodova, potrebnu dokumentaciju za prijavu i sl. Za poljoprivrednike koji nisu bili u mogućnosti prisustvovati radionici savjetovanje, tj. prezentacija aktualnih natječaja je izvršena telefonski ili individualnim dolaskom na adresu Saveza.

S obzirom na pozitivne komentare sudionika radionice te povećani interes za informiranjem o natječajima za bespovratna sredstva Savez će i nadolazećim godinama provoditi radionice sličnog tipa kako bi što više poljoprivrednika informirao o mogućnostima financiranja projekata u poljoprivredi. Zahvaljujemo svim poljoprivrednicima koji su se odazvali na radionicu te im želimo puno sreće u prijavi i realizaciji projekata!

Savez je svim svojim članovima na raspolaganju za informacije vezane uz natječaje za bespovratna sredstva te poziva sve poljoprivrednike koji nisu bili u mogućnosti prisustvovati na radionicama da se jave na tel: 0976727727 ili e-mailom na zspu.vz@outlook.com kako bi informacije dobili telefonskim putem ili zakazali sastanak za individualnu prezentaciju.