Održano 17. savjetovanje uzgajivača svinja Republike Hrvatske

14. travnja 2022.

Ovoga tjedna sudjelovali smo na 17. savjetovanju uzgajivača svinja Republike Hrvatske koje je organizirala Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu (HAPIH) u suradnji sa Središnjim savezom udruga uzgajivača svinja Hrvatske (SUS) a pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede kao i Krapinsko-zagorske županije. Savjetovanje je održano 12. i 13. travnja u Hotelu Well u Tuheljskim Toplicama.

Na savjetovanju su uzgajivači svinja imali priliku razmijeniti znanja i iskustva te sudjelovati na brojnim edukacijama u cilju unapređenja svinjogojske proizvodnje. Kroz 15-ak izlaganja znanstvenika Agronomskog i Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek i Medicinskog fakulteta Osijek te stručnjaka Ministarstva poljoprivrede i HAPIH-a bilo je riječi o provedbi uzgojno-selekcijskih mjera i postupaka, preventive i zdravstvene zaštite, hranidbe, smještaja svinja, kružnom gospodarenju, zakonske legislative, agrarne politike, ruralnog razvoja… ali i o sve većim zahtjevima potrošača za kvalitetom proizvoda, održivosti sustava, dobrobiti životinja i porijekla proizvoda, te u konačnici brige o ljudskom zdravlju. U kontekstu promocije domaće proizvodnje istaknuti su i sustavi neobaveznog označavanja Meso hrvatskih farmi i Dokazana kvaliteta.

Detaljnije informacije o predavanjima možete pročitati na web stranici Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu (HAPIH).

 

 

 

giweather wordpress widget

KORISNI LINKOVI

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku ili klikom na postvke kolačića. Klikom na gumb 'Prihvaćam' pristajete na korištenje kolačića.

Postavke kolačića

Decline all Services
Accept all Services