Operacija 4.1.1 i 4.1.2 – Zahtjev za isplatu

11. srpnja 2017.

Na web stranici Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavljena je obavijest za korisnike iz operacije 4.1.1.  koji su imali ulaganje u građenje i/ili opremanje objekata za životinje da prilikom podnošenja Zahtjeva za isplatu zadnje/konačne rate nisu obavezni ishoditi i učitati Rješenje o odobrenju farme izdano od uprave nadležne za veterinarstvo i sigurnost hrane kako im je prvotno bilo navedeno u popisu dokumentacije.
Dovoljno je da objekt koji se gradi/oprema bude upisan u Registru farmi, u Jedinstvenom registru domaćih životinja koji se vodi kod HPA.

U slučaju ulaganja unutar Podmjere  4.1. –  Operacije 4.1.2. “Zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva u cilju smanjenja štetnog utjecaja na okoliš” korisnici nemaju obvezu ishoditi Mišljenje o usklađenosti dokumentacije s propisanim uvjetima vezano uz dobrobit životinja te veterinarsko-zdravstvene uvjete od Uprave za veterinarstvo i sigurnost hrane.