PČELARI PAŽNJA!!!

26. rujna 2017.

Hrvatska poljoprivredna agencija uputila nam je sljedeću obavijest:

“Hrvatska poljoprivredna agencija u suradnji s Hrvatskim pčelarskim savezom provodi akciju besplatne registracije pčelara i pčelinjaka u Jedinstveni registar domaćih životinja (JRDŽ).

Zakonska osnova za upis pčelinjaka u JRDŽ je Zakon o veterinarstvu (Narodne novine 82/13 i 148/13), iz kojeg je proizašao Pravilnik o sadržaju, obliku i načinu registracije farmi (Narodne novine 96/15). Pravilnik je stupio na snagu 17. rujna 2015. godine. Za upravljanje JRDŽ-om odgovorno je Ministarstvo poljoprivrede, uprava nadležna za poslove veterinarstva. JRDŽ je sastavni dio Središnjeg veterinarskog informacijskog sustava (SVIS).

Pravilnik o sadržaju, obliku i načinu registracije farmi (NN 96/2015) u članku 3., stavak 1. propisuje obavezu registracije pčelinjaka u JRDŽ. Upis pčelinjaka provodi se zbog nadzora zdravlja pčelinjih zajednica i uključuje mjere za otkrivanje, nadziranje, sprječavanje širenja i pojave, kontrolu, suzbijanje i iskorjenjivanje zaraznih i nametničkih bolesti pčela.

Sukladno naputku Uprave za veterinarstvo i sigurnost hrane Ministarstva poljoprivrede i u skladu s navedenim propisima Hrvatska poljoprivredna agencija provodi upis posjednika pčela u Registar farmi na način da posjednici koji se registriraju do 31.listopada 2017. godine ne snose troškove registracije.

Ovim putem se obavještavaju posjednici pčela da upis mogu izvršiti u prostorijama Hrvatske poljoprivredne agencije u Varaždinu, Zagrebačka 15, uz prethodnu najavu na telefon 212-050.”

giweather wordpress widget

KONTAKT

Za sve upite stojimo Vam na raspologanju

KORISNI LINKOVI

ŽUPANIJSKI SAVEZ POLJOPRIVREDNIH UDRUGA

Ova internet stranica koristi kolačiće. Vaš pristanak potreban nam je za korištenje kolačića, kako bismo našu stranicu održavali i unaprijeđivali posebno za vas.

Postavke privatnosti

Ovdje možete uključiti i isključiti cookie

Decline all Services
Accept all Services