Podsjetnik: od 1.rujna povoljniji krediti

30. kolovoza 2018.

Kao što smo već prije najavili na našoj mrežnoj stranici Ministarstvo poljoprivrede, u suradnji s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju (APPRRR) te Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO), pokrenulo je financijske instrumente – Mikro i Male zajmove za ruralni razvoj – u sklopu Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014.-2020., koji se sufinanciraju iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj. Sredstva rezervirana za financijske instrumente iznose pola milijarde kuna. Mikro i Mali zajmovi namijenjeni su poljoprivrednicima, prerađivačima poljoprivrednih proizvoda te subjektima koji djeluju u sektoru šumarstva, a realizacija počinje od 1. rujna ove godine.

Više o tome pročitajte OVDJE.