Pravilnik o konzumnom mlijeku i mliječnim proizvodima u raspravi

11. svibnja 2017.

S dva nova pravilnika koji su već u primjeni, a koji reguliraju ugovorne odnose i kakvoću sirovog mlijeka, Ministarstvo poljoprivrede upravo donosi i treći pravilnik koji će zaokružiti „mliječni paket‚, a kojim se jasno navodi kojim parametrima treba odgovarati konzumno mlijeko prilikom njegova stavljanja na police trgovina.

Novim Pravilnikom o konzumnom mlijeku i mliječnim proizvodima cilj je dodatno urediti pitanje točke ledišta konzumnog mlijeka u odnosu na točku ledišta sirovog mlijeka kako bi se provjerilo je li u mlijeko dodavana voda. Tim pravilnikom će biti uvjetovano i da se mlijeko dobiveno od mlijeka u prahu ili ugušćenog mlijeka u postupku miješanja s vodom – jasno označi nazivom „rekonstituirano mlijeko‚. Također, predloženo je da i ostali proizvodi moraju biti označeni opisnim nazivom koji će biti razumljiv potrošaču.

Više o tome pročitajte OVDJE.

giweather wordpress widget

KORISNI LINKOVI

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku ili klikom na postvke kolačića. Klikom na gumb 'Prihvaćam' pristajete na korištenje kolačića.

Postavke kolačića

Decline all Services
Accept all Services