Pregled prostornih podataka iz domene APPRRR-a

7. lipnja 2019.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju preuzela je obvezu registracije prostornih podataka iz svoje domene u Registar prostornih podataka NIPP-a, a zainteresiranim stranama omogućavanje pregleda prostornih podataka i metapodataka te preuzimanje sukladno međuinstitucionalnim sporazumima i drugim oblicima suradnje.

Stoga je Agencija za plaćanja  uspostavila sustav za pregled i preuzimanje prostornih podataka pomoću web usluga i servisa. Prostorni podaci koji su u nadležnosti Agencije mogu se dohvatiti i pregledavati na lokaciji Prostorni podaci i servisi pod karticom Upisnici i registri na web stranici Agencije, a iste podatke i podatke koji su harmonizirani sukladno INSPPIRE standardu možete pronaći ovdje: http://geoportal.nipp.hr/hr.