Prestaje cijepljenje goveda protiv bolesti kvrgave kože

14. prosinca 2017.

Ministarstvo poljoprivrede  R. hrvatske donijelo je odluku o prestanku cijepljenja goveda protiv bolesti kvrgave kože (BKK) koja stupa na snagu 1. siječnja 2018. godine.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju krenula je s isplatom potpore proizvođačima mlijeka koji su isporučili mlijeko tijekom travnja 2017. i cijepili  životinje protiv bolesti kvrgave kože prema ovom popisu. Naknada za pad mliječnosti kod životinja uslijed njihovog cijepljenja protiv bolesti kvrgave kože daje se proizvođačima mlijeka koji su u sustavu kontrole kvalitete mlijeka u Hrvatskoj poljoprivrednoj agenciji (HPA), a koji su isporučili mlijeko otkupljivačima u zadnjem referentnom mjesecu prije cijepljenja, odnosno travnju 2017. godine,  u ukupnom iznosu od 19.733.587,64 kuna. Potpora se isplaćuje korisnicima na IBAN žiro računa iz Registra klijenata Agencije za plaćanja.