Š kolska shema u Varaždinskoj županiji

14. rujna 2017.

“Nakon što je župan Varaždinske županije Radimir Čačić ravnatelje svih osnovnih škola, čiji osnivač je Županija, pozvao da za potrebe školskih kuhinja počnu kupovati lokalno uzgojenu i proizvedenu hranu, prošli tjedan je u Varaždinu održan radni sastanak o ovoj važnoj temi.

U Županijskoj palači okupili su se ravnatelji osnovnih i srednjih škola, kao i predstavnici obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava iz Varaždinske županije, koji se bave primarnom poljoprivrednom proizvodnjom.”

Nemojmo čekati velike strane greenfield investicije, fondove Europske unije ili pak povoljne klimatske prilike koje bi donijele izvanredan prinos negdje u svijetu i omogućile nam jeftinu hranu.Okrenimo se oko sebe i učinimo sami nešto dobro za sebe i ljude oko nas. Počnimo kupovati lokalno uzgojenu i proizvedenu hranu.” – riječi su dr. sc. Dragutina Vinceka, privremenog pročelnika za poljoprivredu i ruralni razvoj s kojima se svi članovi Saveza slažu i podržavaju.

Izvor: mrežna stranica Varaždinske županije

giweather wordpress widget

KORISNI LINKOVI

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku ili klikom na postvke kolačića. Klikom na gumb 'Prihvaćam' pristajete na korištenje kolačića.

Postavke kolačića

Decline all Services
Accept all Services