Varaždinskom bučinom ulju čak tri zlatne medalje na prestižnom svjetskom natjecanju Monde Selection

20. travnja 2021.

Varaždinsko bučino ulje, prvo takvo zaštićeno ulje u Hrvatskoj, ponovno je potvrdilo svoju svjetsku vrijednost i kvalitetu. Na prestižnom, 60. po redu svjetskom natjecanju u kvaliteti prehrambenih proizvoda Monde Selection u Bruxellesu je Varaždinsko bučino ulje osvojilo čak tri zlatne medalje za kvalitetu!

Zlata su osvojili OPG Kolenko iz Nedeljanca, OPG Kurtek iz Šemovca i OPG Vidaček iz Seljanca. Za svoje proizvode dobili su niz pohvala od članova Ocjenjivačke komisije koju čine vrhunski stručnjaci – kuhari s Michelinovim zvjezdicama, članovi francuske kulinarske akademije “Académie culinaire de France”, članovi Euro-Toque zajednice kuhara i drugih prestižnih organizacija.

Varaždinski župan, Radimir Čačić, istaknuo je kako rezultati pokazuju da članovi udruge “Varaždinsko bučino” ulje odlično rade, kontinuirano uče, prate razvoj tehnologija, proizvode odličnu sirovinu i bučino ulje isporučuju bez ikakvih mikseva.

Pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj, Dragutin Vincek, također je napomenuo kako je na natjecanju Monde Selection 2021. svaki od 3.100 proizvoda bio podvrgnut rigoroznoj analizi, testiranju i kušanju, pri čemu svaki član komisije proizvod ocjenjuje po čak 25 različitih parametara. Upravo zbog navedenog tri zlatne medalje su izniman uspjeh i definitivna potvrda svjetske vrijednosti Varaždinskog bučinog ulja.

KOMIIJA MONDE SELECTION 2021. O VARAŽDINSKOM BUČINOM ULJU

OPG Kolenko
„Izrazito ukusno bučino ulje mirisnih prženih nota.“

OPG Kurtek
„Mirisno ulje prženih sjemenki buče, ljupke arome lješnjaka.“

OPG Vidaček
„Ukusno bučino ulje naglašenog prženog okusa.“

Detalje pročitajte na web stranici VARAŽDINSKE ŽUPANIJE