Voćari i povrćari PAŽNJA!

16. kolovoza 2017.

Ministarstvo poljoprivrede izmijenilo je Pravilnik o inspekcijskom nadzoru i kontroli usklađenosti voća i povrća s tržišnim standardima. Izmjena se odnosi na naknadu za kontrolu usklađenosti voća i povrća s tržišnim standardima te iznosi 90,00 kuna za svaku pojedinu vrstu voća i povrća u okviru jedne kontrole koje provode poljoprivredna i fitosanitarna inspekcija. Pravilnik je objavljen u petak, 11. kolovoza 2017. u Narodnim novinama br. 79/2017.
Europska komisija donijela DELEGIRANU UREDBU KOMISIJE (EU) 2017/1165 Đľd 20. travnja 2017. o utvrđivanju privremenih izvanrednih mjera potpore proizvođačima određenog voća koja je stupila na snagu 1. srpnja 2017. godine i primjenjuje se od toga datuma do datuma kada će količine dodijeljene državi članici biti iskorištene ili najkasnije do 30. lipnja 2018. godine. Kako bi olakšalo provedbu ove mjere Ministarstvo poljoprivrede donijelo je Pravilnik o provedbi privremenih izvanrednih mjera potpore proizvođačima jabuka i mandarina za postupak povlačenja s tržišta za slobodnu distribuciju (NN 77/17) koji će stupiti na snagu 12. kolovoza 2017. i kojim se osigurava provedba Delegirane Uredbe Komisije (EU) 2017/1165.

Detaljnije informacije možete pronaći OVDJE.